Пловдивските Лайънс клубове се включиха с веломаратон и състезания с деца сираци в световната щафета

Поредица от акции към 24-часовата международна обедна Лайънс щафета, която се проведе във всички краища на света на 4 април 2014 година.

   

Инициативите започнаха със засаждане на дървета и храсти в район "Тракия", около паметника на „Хан Крум“ и продължиха с детска щафета, в която се включиха деца сираци от дом "Княгиня Мария Луиза" и ученици от  Езикова Гимназия „Пловдив“. Със спортни и занимателни игри лъвовете се забавляваха заедно с децата, скачаха на въже, въртяха обръч и рисуваха на асфалт. а преди да разрежат огромната торта, представиха на малките си приятели дейностите на Лайънс движението. В празника, който се проведе на една от алеите на хълм "Бунарджика", се включиха и десетки граждани. Така спонтанно се роди желанието на учениците да създадат първия в Пловдив Лео клуб. Всички участници в спортната надпревара получиха награди  и лакомства.
Щафетата ни завърши с участие в откриването на Велосезон 2014 в града, на което се събраха над 500 велосипедисти от различни възрасти. Кметът на „Тракия" Костадин Димитров и заместник-министърът на спорта - легендарният пловдивски гимнастик Йордан Йовчев, поведоха колоната от сборния пункт пред районното кметство към „Лаута. В обновения парк Данчо Йовчев и Атанас Узунов - председател на комисията по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Пловдив,изтеглиха томбола с много награди, сред които и 5 велосипеда. С абонамент за СПА процедури бяха отличени дамите от Лайънс клуб „Евридика", обявени със своите триколки за най-атрактивния отбор.

Коментари (0)

Вашият коментар :