О Т Ч Е Т на клубовете от зона ЯНТРА за второто полугодие на 2014/2015г.

   

Дойде време за равносметка на работата на клубовете от зона „ЯНТРА“ за изминалата година. Тъй като в началото на месец януари изпратихме информация за първото полугодие. Сега ще споделим нашата дейност за второто полугодие на 2014/2015г.

Работата на Лайънс членовете от региона продължи придържайки се към мотото на организацията на движението „Ние служим“ – помагане на хората с увредено зрение, подкрепяне и работа с младите хора от региона, помощ на хора с неблагоприятно обществено положение. Продължи дейността за увеличаване Лайънс членовете от зоната, като прием на нови хора.


 

ОБЩИ МЕРОПРИЯТИЯ ЗА ЧЕТИРИТЕ КЛУБА:


 

 1. Участие на членовете от четирите клуба в Зимната ЛИОНИАДА в Пампорово, като Лайънс клуб „ Велико Търново – Арбанаси“ завоюва комплексно 2-ро място. Добре се представи и Лайънс клуб „Габрово“.

 2. Четирите клуба от региона се събраха и отбелязаха Световният ден на организацията – Деня на „Лайънс в ООН“. В тази връзка зоналният председател и президентите на клубовете участваха в пресконференция пред медиите – в-к „Борба“, в-к „Янтра днес“, „Дарик радио“ и други, представиха и популяризираха дейността на членовете от региона.

 3. Зоналният ръководител Дешка Димитрова организира и проведе обучение на новите ръководства на клубовете през месец март 2015г., на което присъства секретаря на Дистрикт 130 България – Любомир Димитров, който запозна присъстващите с историята, структурата и целите на Лайънс движението и бъдещата дейност на Дистрикт 130 България. На обучението присъстваха и старите и новите ръководства и членове на клубовете – Дамски клуб „Велико Търново – Царевец“, Смесен клуб „Велико Търново – Арбанаси“, Мъжки клуб „Велико Търново“ и Смесен клуб „Габрово“.


 


 


 

РАБОТА ПО КЛУБОВЕ:


 

 1. Дамски Лайънс клуб „Велико Търново - Царевец“


 

 • На 15-ти март 2015г. бе проведен благотворителен бал на Лайънс клуб „Велико Търново – Царевец“. Събрани бяха 2300 лв. Това е втората благотворителна вечер организирана за детето Светлин Йорданов за продължаване на лечението му.


 

 • Дамите от Лайънс клуб „Велико Търново - Царевец“ направиха акция през месец Април и събраха 3516 лв. за подпомагане на студентката по право – Станислава Цветанова Димитрова.


 

 • През месец април клубът организира и спонсорира стринг арт с ученици от 3ти Б клас на училище ОУ“Патриарх Евтимий“ с партньорството на „Клуб по битова култура“ при читалище „Надежда“ с участието на д-р Надежда Кула.


 

 • На 12-ти май президентът на клуба Павлина Владева участва в отчетно-изборното събрание на „ Териториална организация на слепите – Горна Оряховица“ .


 

 • През Лайънс годината 2014/2015 бяха приети 5 нови членове.


 

 1. Смесен Лайънс клуб „Велико Търново – Арбанаси“


 

 • Съвместна работа с „Териториална организация на слепите – Велико Търново“.


 

 • Затвърдяване на приятелските отношения и личните контакти на членовете извън официалните направления на клуба – сбирки по-случай Гергьовден, дегустация на български вина и рибни партита.


 

 1. Мъжки Лайънс клуб „Велико Търново“


 

 • На 6ти март 2015 бе организирана и открита изложба в Окръжна библиотека „П. Р. Славейков“ на тема „ В кулите на светлината“, на която бяха изложени уникални фотографии на фаровете по нашето Черноморие.


 

 • Мъжете от клуба залесяваха пустеещи земи в кв. Бузлуджа – Велико Търново, за „Деня на Гората“ - 7 ми април. Бяха залесени 80 дръвчета с червен канадски дъб и явор


 

 • За спектакли на ДМТ “К. Кисимов“ за месец март и април са закупени и раздадени 330 билета на ученици и учители на ПМГ, Езикова Гимназия и Американски колеж и СУ „Вела Благоева“.


 

 • Продължаване на кампанията за закупуване на очен скенер за МОБАЛ „СТ. ЧЕРКЕЗОВ“ за извършване на скринингови прегледи. Стойността на апарата е 15 000лв.


 

 1. Смесен Лайънс клуб „Габрово“


 

 • Създаване на Лео Клуб „Габрово“ с 21 члена.


 

 • Изплащане на стипендии на талантливо дете в неравностойно положение - Андриян Александров и Христо Женилов.


 

 • Организиране на очен преглед в Дневен център за възрастни хора с увреждания – Габрово, с Д-р Сиромахова – офталмолог, член на клуба.


 

 • Стартиране на проект по идея на Вили ван Импе – почетен консул на България в област Фландрия, Белгия за обмяна на добри практики между дневен център за хора с увреждания гр. Габрово и център за хора с увреждания от гр. Аалст Белгия.


 

 • Дарени средства на Клуб на будителите за връчване на награда за културно събитие на годината; средства за участие на Лео клуб Габрово на мероприятие на Областната управа, свързано с обучение по безопасно шофиране сред младите хора на града; средства за абитуриентския бал на Йоан Димитров – дете в неравностойно положение.


 

 • Организиране и провеждане на Годишен бал – 5 години Лайънс клуб Габрово и чартиране на Лео клуб Габрово. Събрани бяха средства за подпомагане пребиваването на 6 човека от „Дневния център за хора с увреждания“ в подобен център в Белгия за обмяна на добри практики.


 


 

Работата на зоналния председател бе да съживи, обедини, популяризира и развие дейността на четирите клуба, защото „ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО“. Цялата дейност бе насочена за благото на обществото, за издигане авторитета на членовете и популяризиране на Лайънс движението в Зоната.

ДОБРИТЕ ДЕЛА“ и „ДОБРИТЕ ХОРА“ вървят ръка за ръка.

ЧОВЕК Е ГОЛЯМ КОЛКОТО СА ГОЛЕМИ МЕЧТИТЕ МУ“


 

ДИСТРИКТ 130 БЪЛГАРИЯ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЗОНА „ЯНТРА“

ДЕШКА ДИМИТРОВА

Коментари (0)

Вашият коментар :