Пловдивските Лайънс клубове дариха апарат за ранна диагностика на зрението

   

Трите пловдивски Лайънс клуба – Пловдив, Евридика и Филипополис, дариха апарат за ранна диагностика на зрението при децата на Националния център за рехабилитация на слепи. Официалното връчване на  Детския портативен авторефрактометър Mobile Vision Screener Plusoptix S12C стана на тържеството за 50-годишнината от създаването на центъра в културен център "Тракарт" в Пловдив. В продължение на две години трите клуба обединиха усилията си, за да съберат нужната сума за закупуване на медицинската апаратура. На тази кауза бяха посветени и последните традиционни пролетни балове.

Председателят на Дистрикт комисия „Осведоменост и дейности по опазване на зрението“ Анета Попова поздрави рождениците за силния им дух и воля да помагат на зрително затруднените хора, да ги интегрират в обществото и да популяризират тяхното творчество. Представи съвместната дейност на Лайънс клубовете с НЦРС, като обяви, че през месец октомври ще стартират благотворителните прегледи на децата от детските градини по предварително изготвен график въз основа на подадените декларации от родителите. Това ще се случи поетапно в общинските детски градини на отделните райони с участието на медицински специалисти и Лайънс членове.  

Гостите на тържеството имаха възможност да разгледат изложбата „Творчество без граници“, в която курсисти от НЦРС по грънчарство, подреждане на мозайки, графика изобразително изкуство, показаха свои произведения.

Коментари (0)

Вашият коментар :