ЛК Свилена отбеляза световният Ден на книгата

   

Велики четвъртък от празничната седмица  избраха дамите от Дамски Лайънс клуб Свилена да направят дарение на книги на Общинска библиотека Свиленград.

Всяка година в априлския календар на клуба има отделено специално място за отбелязване Дена на книгата и деня на Детската книга.
В четири поредни години мероприятията  свързани с тези дни бяха разнообразни и много атрактивни- Дарение от над 100 книжки  и пособия за рисуване на детско отделение в МБАЛ Свиленград, щафетно четене в Общинската библиотека и подаръци за децата от ОУ Иван Вазов,  "Аз чета".празник с малчуганите в които дамите донесоха своя любима детска книга , прочетоха откъс от нея и подариха на дете, страхотен спектакъл с приказни герои и откъси от книги изнесен пред възрастните хора от център Дълголетие с много подаръци, усмивки и ..книги. 
Тази година вниманието бе насочено към друга аудитория- четящите хора на Свиленград. Дарението на Общинска  библиотека Свиленград бе над 200 книги от личните библиотеки на дамите -стойностни заглавия, ценни томове и друга  интересна литература. Освен това по препоръка  на пазителите на книгите в града-бяха закупени 10 нови търсени заглавия, които ще изненадат редовните читатели на библиотеката.
Благодарствена грамота и луксозно рамкирана снимка от 1939 година на Първото дамско благотворително сдружение "Светлина"пък получиха дамите от Общинска библиотека - с пожелание клубът да пребъде , дамите да бъдат все така  всеотдайни и сърцати в това което правят-добрите дела и добрият пример за поколенията.

Коментари (0)

Вашият коментар :