13 януари - Мелвин Джоунс

   

Тази година отбелязваме рождената дата на Мелвин Джоунс с дарение за Детска градина "Радост" на стойност 500лв. Малките сладури и техните учители през месец май ще празнуват 45 години юбилей от създаването на детското заведение и по този начин дамите оказват подкрепа за да може този празник да се случи. 
"Ние служим"

Основателят на Лайънс Клуб Интернешънъл е роден на 13 януари през 1879 г. във Форт Томас, Аризона
Младият Мелвин Джоунс се установява в Чикаго, Илинойс, и започва работа в една застрахователна компания. През 1913 г. създава и своя собствена агенция.Той става член на местния клуб Бизнес кръг и скоро след това е избран за секретар. По това време клубът е една от многото подобни формации, чиято дейност е насочена изцяло към насърчаване на финансовите интереси на членовете. Поради тясната специфика на целите си, те са обречени да изчезнат. Мелвин Джоунс, тогава 38 -годишен бизнес лидер, има други виждания.Въпросът, който си задава е: " Какво би се случило, ако тези хора, така успешни със своята енергия, интелект и амбиция, решат да впрегнат талантите си за подобряване на своята общност? " С този мотив той кани делегати от мъжките бизнес клубове на учредителна среща на една нова по своя характер организация и така на 7 юни 1917 г. в Чикаго се ражда Лайънс клуб.
В крайна сметка Мелвин Джоунс се оттегля от застрахователната дейност и посвещава цялото си време на Лайънс Интернешънъл в Главната квартира в Чикаго. Под негово ръководство динамично развиващата се мрежа от Лайънс клубове печели престижната репутация, с която привлича и до днес социално ангажирани личности от цял свят.
Основателят на МАЛК е почитан в и извън асоциацията и като неин лидер и вдъхновител. Едно от най-големите признания за своята дейност Мелвин Джоунс получава през 1945 г., когато става представител на Лайънс Клубс Интернешънъл към Организацията на Обединените нации и неин организационен консултант.
До последния си ден – 1 юни 1961 г., Мелвин Джоунс следва по един забележителен начин своето призвание, верен на своя личен девиз: " Човек не може да стигне далеч, докато не започне да прави нещо за някой друг"

Коментари (0)

Вашият коментар :