Дарение на книги за международния ден на книгата

Елена Георгиева Янкова11:51, 23.04.2018г. | Прочетена : 228

200 книги за Библиотека Родина

Международният ден на книгата 23 април се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право.

С отбелязването на Световния ден на книгата от ЮНЕСКО през 1995 г. се стремят да насърчат колкото се може повече млади хора да открият удоволствието от книгите, като едновременно с това покажат уважението си към незаменимия принос към авторите и преводачите.
Датата 23 април се свързва с рождения ден на Шекспир, Морис Дрюон, Владимир Набоков и с кончината на испанския писател Мигел де Сервантес.

Нека на този ден отново си припомним, че четенето е наистина важен ключ към успеха и че качествените книги са един безкрайно достъпен начин за духовно развитие, извисяване на интелекта и знанието, човешкия стремеж към самоусъвършенстване.

В чест на деня на книгата членовете на Лайънс клуб Стара Загора – Августа предоставиха и дариха 200 книги на библиотека „Родина“. Дарението връчи президента на клуба Елена Янкова на специална церемония по повод на празника, състояла се в книжарница „Приятели“.

Приятно четене на нова или любима книга, старозагорци!

Коментари


facebook twitter rss rss  

Предстоящи събития
Четвъртък, 25 Октомври 2018
Дистрикт 130 - България
EUROPA Forum (Skopje, Macedonia FYROM)
Събота, 17 Ноември 2018, 19:30
ЛК Панагюрище
Златна панагюрска есен 2018
Петък, 23 Ноември 2018, 19:30
ЛК Варна - Академика
Благотворителен бал на ЛК Варна Академика
Събота, 24 Ноември 2018, 19:00
ЛК Русе - Сексагинта Приста
Зимна приказка - благотворителен бал в Русе