`Матине с книжка и рисунка` 11 – на гости при приятели в Стара Загора

Втората година от благотворителната програма на Дамския Лайънс клуб `София Диамант` започва с гостуване при приятели. Любезни домакини н

Календарът на втората година на благотворителната програма „Матине с книжка и рисунка” на дамския Лайънс клуб „София Диамант” започва с гостуване при приятели.
Матинето ни ще се състои на 23 ноември 2013 от 11.00 в Регионалната библиотека „Захарий Княжески” и ще е едно от първите събития в чест на 60-годишнината на културната институция, която ще бъде отбелязана през 2014.

Любезни домакини на събитието ще бъдат Лайънс клуб Стара Загора „Тракия”.

На гости в Стара Загора с книжка и много рисунки в ръка ще бъдат писателят Петър Петров и художника – илюстратор и аниматор Мая Бочева. Тя е един от най-големите приятели на благотворителната ни програма, а в Стара Загора ще бъде нейното трето участие в нашите събития.

Ще представим чудесната книга с горски приказки „Шишарко” – веселите приключения на едно смело джудже. Официалната страница във фейсбук на Шишарко и неговите приятели е: https://www.facebook.com/Shisharko Разбира се, ще отделим време и за специалното благотворително издание на книжката „Дъга” с историята и диска с една от най-обичаните от почти 40 години български детски песни.


А какво разказа за себе си специално за матинето ни в Стара Загора писателят Петър Петров? „Искате да знаете нещо за мен ли? Ето: Другия месец планирам да стана на 58. Започнал съм ги от Перник. Около 1/6 от тях се лутах в далечна Малайзия. А през цялото време - в себе си. Прописах на 45, когато бях в онази далечна страна. Тогава се роди Шишарко. Всъщност Шишарко ми разказва историите си близо 12 години. През това време децата ми пораснаха и станах дядо. Междувременно бях на топло за 3 години и 9 месеца. В Малайзия също беше толко, но хубаво. Тук в София - тц. Защото мястото, в което бях, не ограничава пространството около теб, а мислите и разума. Пък свободата е в ума, а не отвъд затворническата килия. Мястото се казва Парламент, но аз мисля, че се измъкнах от депутатската присъда без особени поражения. Може би защото пак пиша приказки ...”

Очакваме ви, приятели на българската детска литература, готови да направят своя благотворителен жест в полза на децата в неравностойно положение в България! Събитието е подходящо за деца от 6 до 12 години.  

 


Програма на „Матине с книжка и рисунка” до края на 2013

 

23 ноември 2013 – Стара Загора, регионална библиотека „Захарий Княжески” с писателя Петър Петров и художника – илюстратор Мая Бочева

27 ноември 2013 – София, 151 СОУ „София” с автора на детски приказки Юлия Спиридонова – Юлка и малките музиканти от НМУ „Л. Пипков”

6 декември 2013  - София, 20 СОУ „Тодор Минков”

„Матине с книжка и рисунка” гостува за втори път на патронния празник на училището. Тази година с благотворителното издание „Дъга” в присъствието на авторите поетът Димитър Шопов и композиторът проф. Виктор Чучков – бивши възпитаници на училището.

12 декември 2013 – София , СОУ за деца с увредено зрение „Луи Брайл” от 13.00 – специално коледно матине с  писателя Цанко Лалев и малките музиканти от НМУ „Л. Пипков”

 

WE SERVE!

www.facebook.com/lcsofia.diamond

www.facebook.com/MatineSKnizkaIRisunka

Коментари (0)

Вашият коментар :