Правила в лагерите

ЦЕЛ:

Целта на Международните младежки лагери е да създадат сред младите хора атмосфера на приятелство, обич и толерантност под флага на Лионизма, и да им даде възможност да отворят себе си за споделяне на идеи, културни възгледи, както и да насърчи международното разбирателство и добра воля по пътя към световен мир.

 

ЗАБАВЛЕНИЯ:

Могат да включват спортове на закрито и открито, отборни и индивидуални състезания, представления на талантите, плуване, дискотека и участие в събития и срещи с  Lions, Lioness, Leo клубове и други младежки групи.

 

ИЗИСКВАНИЯ:

Младежите трябва да владеят писмено и говоримо английски език /или официалния език на лагера/, да са в добро здраве, да приемат местните традиции и да са  жадни за обмяна на идеи.


ДЖОБНИ ПАРИ:

Всички участници са длъжни да носят собствени джобни пари (за сувенири, нещо за хапване, развлекателни дейности и за инцидентни покупки).

 

ДИРЕКТОР НА ЛАГЕРА:

На разположение през цялото време ще е опитен директор на лагера, който ще следи за изпълнението на програмата и ще подпомага младежите при решаване на евентуални проблеми.

 

ПРАВИЛНИК НА ЛАГЕРА:

Ще бъде даден на всеки участник при пристигане в лагера.

 

БЛАГОПРИЛИЧИЕ:

През цялото време проявявайте здрав разум. Не забравяйте, че представата, която оставяте след себе си, ще представи вашата страна и семейство  и запомнете, че хората, които са ви спонсорирали, са ви оказали доверие да ги представите добре. Ние разчитаме на благоприлична и спокойна среда.

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ В ЛАГЕРА И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ:

1) Всички младежи участници трябва да изпълняват напълно лагерните сесии и да участват във всички мероприятия. Ако вкъщи възникне спешен случай и се наложи по-ранно отпътуване и прекратяване  на споразумението за участието на младежа, уведомлението за това трябва да бъде подадено писмено, подписано от родителите, до Председателя по младежкия обмен на MD117. Не може да бъде извършвана промяна в участието по време на лагера без разрешение на родителите.

2) От всички лагерници се очаква поведение, съответстващо на правилата в лагерте

3) Комитетът или директорът на лагера си запазват правото да прекратят участието на всички или частично за лошо държание. Освободеният участник ще бъде изпратен вкъщи незабавно. При тези обстоятелства родителите и/или заинтересованите страни ще бъдат осведомени за прекратяващото действие.

4) Всички младежи-участници от други страни отговорят сами за себе си и трябва да имат на свое име валидни паспорти и всички необходими документи за пътуване. Освен това всички младежи трябва да имат налични билети за отиване и връщане от дома.

5) Ако възникне непредвидена ситуация, свързана със заболяване или нараняване, директора на лагера незабавно се свързва с родителите на младежа.

 


КАКВО ДА НОСИТЕ:

Дънки, шорти, обувки за ходене пеша или гуменки, бански костюми, бельо, къси чорапи, шапка (със широка периферия или бейзболна), сленцезащитен крем, хавлиени кърпи за баня, кърпи за ръце и лице, гъба, сапун, тоалетни принадлежности (четка и паста за зъби и пр.), компакт-дискове с музика от вашата страна, снимки, филми, презентации в Рower point за представянето й и облекло за по-официални случаи. Не забравяйте личните си хигиенни вещи.

 

ПОДАРЪЦИ:

Препоръчва се всеки лагерник да носи подарък от неговата страна за домакина и малки сувенири за спомен на другите лагерници.

 

ПОЛЗИ ЗА МЛАДЕЖИТЕ ЛАГЕРНИЦИ:

Съвместният живот в лагерите ще насърчи по-доброто разбирателство между хората в света и възхода на идеалите на Лионизма. Това се осъществява чрез обмяна на идеи с други лагерници и работа с Lions клуба – домакин. Ще се запознаете с много хора, Ваши домакини. Бихме ви посъветвали да се снабдите с техните имена и адреси и да им изпратите картичка с благодарности след завръщането Ви вкъщи

Коментари (0)

Вашият коментар :