Lions Зелена Мисия за Деня на Земята

На 22-ри април 2023г. – международния ден на Земята АЛК Дистрикт 130 България ще проведе национална кампания за засаждане на дръвчета около Детската специализирана белодробна болница „Царица Йоанна“ в Трявна.

Партньор в акцията на Lions и Leo e SOS Детско селище Трявна, което тази година празнува своята 30 годишнина. Стартът на кампанията беше даден с подготовка – почистване на терена и изкопаване на дупките за засаждане на дръвчетата.

Част от всички подготвени за залесяване дръвчета са 30 иглолистни, със засаждането на които ще отбележим и празника на SOS Детското селище в Трявна, дало грижа, покрив, топлина и обич, дало корени и криле на много деца и младежи в риск.

В събота 22.04.2023 в 10.30ч. ще очакваме всички желаещи доброволци пред Детската специализирана белодробна болница „Царица Йоанна“ в Трявна, ул. Бреза № 49, за да отбележим деня на Земята, като се погрижим за нея и подобрим средата на живот.

 

Денят на Земята се отбелязва за защитата й от всички вреди, причинени от човека. Идеята за честване на Деня на Земята е предложена от Джон Макконъл (активист за мир) на конференцията на ЮНЕСКО през 1969 г. По-късно Международният ден на Земята е обявен на 22 април 1970 г.

Коментари (0)

Вашият коментар :