Финал на Националната кампания БЪДИ ЕКО с ЛАЙЪНС

Скъпи Лайънс приятели,
С огромно задоволство обявявам успешния финал на Националната кампания "Бъди ЕКО с ЛАЙЪНС", която като Дистрикт Управител
инициирах през тази Лайънс година. В нея фокусът ни бе отправен към екологията и отговорностите на обществото в опазването на околната среда.
Екологичната инициатива съзнателно бе насочена към най-малките ученици от училищата в страната - тези от 1-ви до 4-ти клас. Тя включваше образователен и състезателен компонент с идеята от най-ранна възраст децата да растат с отговорностите за бъдещето на планетата.
Един месец всички Лайънс и Лео клубове в България работиха активно за ограмотяването на учениците по темата. Включиха се над 220 класа и близо 5000 деца от цялата страна, а заедно с тях класните ръководители и семействатаим. Това са внушителни цифри, които респектират до колко много хора сме достигнали само за един месец и какъв положителен ефект е реализиран. Тези деца вече сами заявяват желанието си за участие в последващи наши кампании, което е благодарност и показалец, че вложеният труд НЕ БЕШЕ безсмислен! Ще се радвам Дистрикт Управителите след мен да вдъхновят малки и големи и да продължат Кампанията със следващи нейни издания.
В момента комисията обработва данните от представянето на участниците и в най-скоро време ще бъдат обявени крайните резултати в местното (по общини) и националното класиране. Благодаря на всеки един участвал в Националната кампания "Бъди ЕКО с ЛАЙЪНС" за позитивното отношение, ентусиазма и старанието, за съпричастността природата около нас да носи по-малко белези от небрежността на човека.
Вярвайте повече и нека всички помним, че малките, но постоянни стъпки правят големите неща!
С уважение,
Цвети Шопова
Дистрикт Управител 2023-2024 г.
на АЛК на Дистрикт 130 България
 

Коментари (0)

Вашият коментар :