Финал на Лайънс Национален Конкурс "Плакат на Мира" 2023-2024

Lions движението за 36-та поредна година провежда международния конкурс за детски рисунки „Плакат на Мира”. В него участват деца на възраст 11, 12 и 13 години от над 80 страни, включително и от България.

По традиция Лайънс клубовете в България организират конкурси на местно ниво, като излъчват финалисти за националния кръг на Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130 България. Темата за 2023-2024 Лайънс година е:  “Осмели се да мечтаеш’”.

Децата са най-големите и чисти мечтатели и тази година жури в състав:

1. Лушка Кочева-Панагюрски художник, член на Пазарджишката колегия

2. Проф. Даниела Маркова - Преподавател ПУ

3.Елица Гигова -Художник и Преподавател в СУ "Св. Патриарх Евтимий"

4. Цвети Шопова -Дистрикт Управител на Дистрикт 130 България

5. Гергана Стоева-Секретар на Дистрикт 130 България

безпристрастно класира на първите места творбите, които са успели да пресъздадат с четка на платното, мечтите си за мирно и красиво бъдеще със страст и желание да ги реализират.

Наградите са за:

Победител на национално ниво - Виктория Карагьозова, ЦПЛР, Детски Арт клуб "Гея", гр.Ловеч, представител на Лео-Лайънс клуб Плевен Олимпийци. Творбата на Виктория ще участва в Международния кръг на конкурса.

Първо място - Екатерина Сиракова, ЦПЛР, Детски Арт клуб "Гея", гр. Ловеч, представител на Лео-Лайънс клуб Плевен Олимпийци

Второ място - Йоана Василева, ЦПЛР, Детски Арт клуб "Гея", гр. Ловеч, представител на Лео-Лайънс клуб Плевен Олимпийци

Трето място - Ниляй Мустафова  от ОУ "Никола Йонков Вапцаров",  гр. Попово, Арт школа "Арт Попово", представител Лайънс клуб Търговище

Допълнителната награда - Аделина  Петрова, представител на Лайънс клуб Велико Търново Янтар.

Поздравления за всички млади таланти, осмелили се да мечтаят с четка в ръка, вдъхновени от мечти за мирен и красив свят.

Координацията и организацията на националния конкурс се осъществи  с активната подкрепа на Лайънс Клуб Евридика-Пловдив и национален координатор по проекта Мая Атанасова.

Наши домакини и партньори бяха Общински детски комплекс Пловдив, в чиято зала изложбата от творбите на младите таланти сътвориха цветен празник на плакати за мир. Спонсори на събитието бяха финансовият отдел на "Макском" ЕООД, в лицето на г-жа Юлия Христева, която осигури кетъринга, като завършек на празника.

Благодарим на всички млади таланти, членове на жури, организатори, спонсори и домакини!

Коментари (0)

Вашият коментар :