`Матине с книжка и рисунка` гостува при приятели в Стара Загора

Втората година на благотворителната програма на дамския Лайънс клуб „София Диамант” започна със среща с приятели. За първи път наше матине официално гостува на друг Лайънс клуб в страната: Лайънс клуб Стара Загора „Тракия” – началото на едно чудесно сътрудничество в програмата ни, за което сме сигурни, че ще бъде подкрепено и от други клубове в страната.
С книжка и рисунка от София в Стара Загора на 23 ноември 2013 в Регионалната библиотека „Захарий Княжески” пристигнаха авторът на чудесните горски приказки „Шишарко – веселите приключения на едно джудже” Петър Петров и художникът – илюстратор и аниматор Мая Бочева, известна и като автор на модерните приказки за добрата вещица Звездна. И като голям приятел на нашите матинета. В залата на библиотеката децата от Стара Загора се заслушаха с голям интерес в разказа на Петър Петров за Шишарко и неговите приятели и с голяма радост под вещото ръководство на Мая се постараха да направят своя илюстрация на историите с горското джудже. А за автографи от автора му постоянно имаше опашка!


Благодарим ви, колеги и приятели от Лайънс клуб Стара Загора „Тракия”, за подкрепата на нашата програма, интереса към благотворителната ни кауза и представените книги, за усмивките, с които ни дариха децата от очарователния ви град.
Специални благодарности на г-жа Антония Тодорова – президент на Лайънс клуб Стара Загора „Тракия”, г-н Емил Енчев – паст президент на клуба и г-жа Снежана Маринова – директор на Регионалната библиотека „Захарий Княжески”. 

И до нови срещи през пролетта ! 

Дамски Лайънс клуб „София Диамант”
 

Повече информация за приключенията на Шишарко вижте във фейсбук на https://www.facebook.com/Shisharko
Официалната страница на благотворителната програма „Матине с книжка и рисунка”:

www.facebook.com/MatineSKnizkaIRisunka
 

WE SERVE!

www.facebook.com/lcsofia.diamond

Коментари (0)

Вашият коментар :