`Матине с книжка и рисунка` 12 – в българската фентъзи Страна на сънищата с Юлка

Благотворителната програма ЛК София Диамант

На 27 ноември 2013 се състоя и първото софийско матине от втората година на благотворителната програма „Матине с книжка и рисунка” – в нов формат, с нови идеи и, разбира се, с нов автор, който представихме. През втората година на програмата ни вече гостуваме на място в училищата в София при учениците не само от 1 до 4 клас, но и при тези в 5 и 6 клас. Така започнаха софийските ни матинета: с първо гостуване в НСОУ „София” (бивше 151 СОУ) в кв. „Овча купел”.

Имахме удоволствието да срещнем учениците от 5 и 6 клас с може би най-популярната в момента детска писателка Юлия Спиридонова – Юлка и да представим нейната фентъзи трилогия „В страната на сънищата” с романите "Мили попътечо", "Кралска кръв" и "Иглата на Лабакан". Над 60 деца по идея на Юлка се впуснаха в надпревара да разкажат какъв вълшебен предмет биха искали да притежават. В много приятната, изпълнена с безброй въпроси към Юлка атмосфера на матинето, учениците показаха, че не само обичат да четат, но и са се поинтересували кой идва на гости. А гледката на опашката от деца, очакващи автограф от любимата си писателка, бе великолепна. Още по-важен бе интересът, който всички проявиха към благотворителната кауза на „Матине с книжка и рисунка”. Да сътвориш добро ... какво по-хубаво от това може да има?

Изказваме нашите благодарности на помощник директора на НСОУ „София” г-жа Мариана Пищалова и преподавателката г-жа Елеонора Петкова за ценното съдействие. Както разбрахме, през следващата година отново ще гостуваме в същото училище – този път при по-малките ученици от 1 до 3 клас. Радваме се, че поставихме и началото на успешно сътрудничество с издателство „Кръгозор” – спечелихме нови приятели за каузата на „Матине с книжка и рисунка” във втората година на програмата. 

Коментари (0)

Вашият коментар :