Маскен бал събра средства за крикет турнир на деца с увреждания

Близо 5000 лева събраха трите Лайънс клуба - Пловдив, Евридика и Филопополис

Близо 5000 лева събраха трите Лайънс клуба - Пловдив, Евридика и Филопополис, на пролетната Маска радост в Новотела на града под тепетата. Четници, карибски пирати, вещици, принцове и принцеси, та даже и големият мафиотски бос Дон Корлеоне пристигнаха за празника. 120 гости, дегизирани като известни приказни герои, анимационни любимци и исторически личности пристигнаха за традиционния пролетен бал на Лайънс клубовете Пловдив, Евридика и Филипополис.Тази година събитието протече във формат маскен бал, за са събере средства за провеждането на национален турнир по адаптиран крикет за деца с увреждания. След Англия, България е втората държава, в която се организира подобна надпревара, която е вид терапия за малчугани с всякакви физически проблеми. Състезанието ще е през юни в Пловдив.
Сред ВИП гостите, уважили събитието, бе почетният консул на Италия в Пловдив – Джузепе ди Франческо.  Дипломатът бе придружаван от съпругата си Биляна и 3-годишната си дъщеричка Лаура. Понеже не бяха придвидили сценични костюми, тримата на мига се преобразиха с оригинални маски, които си купиха на входа. Малката принцеса Лаура не слезе от дансинга до края на вечера, щастлива от новата си приказна визия. 

Китайска поговорка гласи, че анонимното добро е два пъти по-стойностно. В повечето случаи в ежедневието рядко сме себе си, налагайки се да влизаме в различни роли. Е, тази вечер отново играе роля, но тя е на добрия герой от приказките, който непременно иска да направи света по-добър и по-справедлив. Нека покажем, че доброто побеждава не само в приказките, приветстваха гостите президентите на трите клуба Борис Джурджев, Деана Стаматова и Деляна Лукова. След като прозвуча химна на Лайънс движението, дистрикт управителя на Дистрикт 130 България - Станислав Сираков, също поздрави присъстващите и благодари, че подкрепят каузата. След което представи младежите от първия в Пловдив Лео клуб. На Сираков се падна тежката задача да определи победителите в конкурса за най-впечатляващ костюм. Самият той заложи на каубойската визия. Като Дон Корлеоне, с оригинален сертификат от Сицилия, се появи паст дистрикт управителя Петър Маламов. Оригинална картина за търга подари паст дистрикт управителя Захар Марогло.

Късметлиите от томболота спечелиха уикенд на морето, безплатни прегледи, смяна на масло и проверка на ходова част на автомобил, безплатна регистрация на фирма, вечери за двама и разкрасителни процедури. Победителите във викторината с въпроси за Лайънс движението спечелиха томове с историческа литература. А първенците в надпреварата за най-добре танцуваща двойка - бутилки марково вино.

Коментари (0)

Вашият коментар :