ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА ЛК СТАРА ЗАГОРА – АВГУСТА

Мандат 2013-2014

Клубни дейности

1. На 12 и 13.10.2013г. в гр.Панагюрище се състоя съвместна среща на домакините от ЛК Панагюрище с представители на ЛК Стара Загора Тракия и ЛК Стара Загора Августа. Проведената футболна среща между домакини и гости завърши с „не”гостоприемното 9:6 за домакините. Лесно им простихме на дегустацията на местни вина, която организираха след обяда. Посетихме и световно известното Панагюрско златно съкровище.

2. В началото на м.октомври 2013г. разпространихме материали в училища и школи за рисуване, за да провокираме участие в ежегодния конкурс Есе за мир (за деца с нарушено зрение) и Плакат за мир, организиран от Международната лайънс организация.

3. В изпълнение на набелязаните каузи на клубна сбирка от 17.09.2013г. за евентуално побратимяване, изпратихме Писма за побратимяване на ЛК Комотини, ЛК Текирда и ЛК Интерконтинентал Истанбул. За съжаление не получихме отговор от първите два клуба. Кореспонденцията с третия продължава.

4. За втори пореден път организирахме представление на куклен театър за децата в Дом „Незабравка” на 27.11.2013г. След спектакъла почерпихме децата и им подарихме дребни подаръци. За всички беше много интересна срещата им с кукловодите, които откриха част от тайните си зад завесите.

5. На 10.12.2013г. със скромна сума подкрепихме благотворителна вечер в СОУ „Максим Горки” за ремонт на спортния салон на училището.

6. На 12.12.2013г. масово взехме участие в мащабна коледна благотворителна вечер в подкрепа на Операта под надслов „Коледна вечер за Операта”, организирана от всички клубове в града, служещи на благородни каузи. Благотворително бяха събрани 11 200лв.

7. На 17.12.2013г. проведохме новогодишно тържество с ЛК Стара Загора Тракия в Клуб Леон. Заредихме се с добро настроение за късите зимни дни и дългите зимни нощи.

8. На 23.02.2014г. закупихме 10 билета за концерт в Държавна опера Стара Загора в подкрепа на 22-годишната Мадлен Стоилова, в будна кома. Нашата лепта е част от събраните 4000лв., предназначени за лечението на момичето.

9. По лъвски подкрепихме ЛК Несебър в съвместната му инициатива с Ротари клуб Несебър и Зонта клуб Несебър за изграждане на емблематичен градски часовник по изработен проект.

10. По инициатива на Росица Жекова, амбициозната ръководителка на Център за наука, култура и изкуство към Община Стара Загора бе проведена среща с представители на клуба. На нея бе отправен апел да подпомогнем дейността на Центъра. Възможности за това в перспектива ще има, но разговорът остана с отворен край, поради ранният етап на структуриране на Центъра.

11. Традиционно уважихме организирания благотворителен бал на Зонта клуб Стара Загора на 12.03.2014г.

12. В началото на м.април 2014г. на юбилейното честване на 60-та годишнина от създаването на Регионална библиотека „Захарий Княжески”, ни беше връчена почетна грамота за успешно партньорство и принос в развитието на обществените информационни услуги в Старозагорска област.

13. На 04.04.2014г. взехме участие в Световната Лайънс обедна щафета – ние бяхме един от българските лайънс клубове, които уважиха Международната лайънс инициатива Световен лайънс обяд. Направихме удължен обяд с надстройка на база „Соколица” в Пампорово с много настроение, песни, снимки, фолклорни изяви. С планински устрем покорихме връх Соколица и всичко това отразихме със снимки в сайта на МАЛК.

14. Включихме се и в инициативата на Книжарница „Приятели” под надслов „Искам бебе”, проведена на 10.04.2014г.

15. По наша инициатива и персонално на Емил Славов, настоящ Зонов председател, стартира процедурата за чартиране на Кампус клуб в Тракийски университет Стара Загора. На 24.04.2014г. се осъществи и среща между студентите, бъдещи членове на Кампус клуба и настоящия дистрикт управител Станислав Сираков, придружен от двама Паст ДУ. Това ще бъде първият Кампус клуб в Дистрикт 130 и ЛК Стара Загора-Августа ще бъде негов кръстник.

16. На 27.04.2014г. стартира инициативата ни „Аз обичам Стара Загора”. Засадихме 380 храста лигуструм, купихме и монтирахме 5 броя нови скамейки. Направихме истински празник на квартала около парк „Подполковник Калитин”: DJ Ники подобаващо озвучи празника, осигурихме тениски с мотото на кампанията и кетъринг с елемент на благотворителност.

17. На 10.06.2014г. приехме нов член на ЛК Стара Загора Августа.

Винаги сме били изрядни в задълженията си към Дискрикт 130-България и към Международната Лайънс Организация.


 

Президент 2013-2014 Неделина Младенова

Коментари (1)

  •   
    Краси Косев

    БРАВО НА ТОЗИ КРАСИВ КЛУБ !

Вашият коментар :