Първа винарска Лайънс среща, Старозагорски минерални бани, 2015

Уникално за Лайънс движението в България събитие се проведе на 31 януари 2015 в Старозагорски минерални бани. Клубовете от цялата страна се събраха, за да представят продукцията на реномирани винарни и лични колекции от регионите си. В отделна категория се състезаваха напитките домашно производство. Гости на курортното селище бяха повече от от 200 представители на 24 клуба от страната. Те бяха посрещнати от домакините Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“ и Лайънс клуб „Стара Загора – Августа“.

На срещата присъстваха Марин Филин, Дистрикт управител на Дистрикт 130, България, областният управител на област Пазарджик Трендафил Величков, Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, организатор на уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада, ректорът на Тракийски университет, Стара Загора, проф. двмн Иван Въшин, членове на КДУ, регионални председатели, президенти на клубове.

 

Кметът на Старозагорски минерални бани, Станчо Станев поздрави Лъвовете от България.
За доброто настроение на гостите се погрижиха кукерска група от село Осетеново, под ръководството на кмета на селото Петър Райчинов и представителна група от ансамбъл Загоре. Те изпълниха символичен ритуал с Президентите на двата клуба Димитър Янков и Златко Танев за „прогонване на злите духове“ и за здраве и берекет.

Незабравима за присъстващите ще остане вечерта, когато с много настроение бяха обявени наградите на Първата винарска Лайънс среща. Всички присъстващи клубове получиха сертификати за участие, а гордите победители получиха заслужени отличия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето и резултатите:

  Категория Домашни    
         
  Червено вино    
Място Код Наименование ЛК Точки
1 17.1 ВИНО МАРСЕЛАН Свиленград 24
2 7.1 ТРАЯН БАБУНСКИ Кърджали 23
3 12.1 МАВРУД Червено Плевен 13
  Розе      
1 23.2 ВИНО БЕЗОВ Търговище 10
2 17.2 ВИНО МАРСЕЛАН Свиленград 9
  Бяло вино      
1 14.2 вино Юлиян РАЗГРАД 7
  Ракия      
1 7.3 РАКИЯ Д-Р ЯНчЕВ Кърджали 35
2 22.1 РАКИЯ ВЪРБАНОВ ДюЛЯ София-Св.Йоан 33
3 4.8 СЕВЕНЯшКА РАКИЯ Видин 17
         
  Категория Винарски изби    
  Червено вино    
1 25.3 ВИ КОЛАРОВО АХАЛ Стара Загора Августа 21
2 11.2 ВИНО СТАРОСЕЛ Панагюрище 14
3 4.1 МАГУРА ИЗБА Видин 9
  Розе      
1 13,3 ДРАГОМИР  РОЗЕ Пловдив – Евридика 6
2 1.2 СТАРО ОРЯХОВО Варна 4
  Бяло вино      
1 25.2 ВИ КОЛАРОВО АХАЛ Стара Загора Августа 16
2 21.2 ТОДОРОВ София Св.Ив.Рилски 8
3 4.2 РУПЦИ ИЗБА БЯЛО Видин 2
3 4.12 Шато де вал CUVEE TROFHY Видин 2
  Ракия      
1 4.4 РУПЦИ ИЗБА РАКИЯ Видин 2

 

Още снимки от събитието 

Коментари (4)

  •   
    Веси Маринова

    Не пак тай не изтрезнява този алкохолик,добре че предаде касата на Таня,щеше да изпие и нея,палестински боклук

  •   
    Стефан

    ГАСУБ,ПАК ЛИ БЕШЕ ПИЯН НА МОТИКА МОЙТО МОМЧЕ,ПАК ЛИ

  •   
    Гасуб Гадбан

    Скъпи приятелю, Краси! Искрена благодарност за тези лъвски и златни думи. С теб, сме винаги по-силни и по-уверени и JE SUIS LION!

  •   
    Красимир Косев

    Скъпи приятели от ЛК "Стара Загора-Тракия" и ЛК"Стара Загора-Августа" , JE SUIS LION ! ДУМИТЕ ОТЛИТАТ,НАПИСАНОТО ОСТАВА ! В тази връзка си позволявам да ви прегърна и поздравя всички,които сътворихте този прекрасен празник на приятелството,радостта,красотата и истинския лионизъм! Десет години след проекта на ЛК "Стара Загора-Тракия "-ЛИОНИАДА-СТРАРА ЗАГОРА,с обединените усилия,творчество и подобаващ ентусиазъм,вие подарихте на лъвския прайд нов,оригинален и успешен приятелски празник,на който биха завидяли и римските патриции в красива Августа! Прекрасните напитки и жертвоприношението ,съчетани със звънкото прогонване на злите духове ,отключиха настроението и позитивното мислене, в момент на природни и лайъс бедствия в изтерзания ни Дистрикт. Нямаше КОИ друг да направи това,което сторихте всички вие,скъпи приятели и няма съмнение,че даже който не беше в Старазагорските бани ,по разказа на тези,които бяхме там ,ще ви аплодира! Истински съм щастлив,че още преди десет години,в зората на Лиониадата високо оцених вашия лъвски труд и винаги съм ви давал за пример на истински лайънс клуб.Към ЛК Тракия успешно се вписа и ЛК Августа/нашите кръщелници/ и по този начин качеството,ентусиазма и творчеството се мултиплицираха! На този прекрасен фон,под девиза ВЪВ ВИНОТО Е ИСТИНАТА ! удачно прецених да промотирам моя проект JE SUIS LION !Не само заради усилията на старазагорските клубове да инициират дебат,свързан с промени в Устава на Дистрикта,а и заради появили се през последните години отрицателни тенденции в нашата неправителствена организация. Всечки ние сме лъвове и лъвици!Няма по-лъвове,по -заслужили и по-по-най-най различни сред нас!Който не иска да разбере това ,няма място в редиците ни!Клубовете и членовете им са структурите на дистрикта,а това че някой някога е на някакъв пост ,е само отговорност ,а не и привилегия!Време е всички да стъпим здраво на прогизналата ни земя и да не забравяме,че суета-сует-всичко е суета! Диалогът,приятелската прегръдка и усмивката трябва да са знамето ни под девиза НИЕ СЛУЖИМ !Не разберем ли това,след няколко години ще се стопим и ще потърсим друго пристанище за изявите си.Затова с очи широко отворени към всичко това,което клубовете правят,да обединим усилията си в помощ на нуждаещите си и в подкрепа на можещите.Да намерим сили да бъдем единни,умни и добронамерени! И нека всеики да направи своята крачка и да даде своя принос за това! МОЖЕМ ,НО САМО ЗАЕДНО ! СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ ОТ СТАРА ЗАГОРА,БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ВИ ИМА ! Лайън Краси- Несебър,председател на Зона "Изток "

Вашият коментар :