ОТЧЕТ за дейността на Лайънс клубовете от зона Северозапад за периода юли-декември 2014г.

В зона „Северозапад” попадат лайънс клубовете от Видин и Плевен.

През отчетния период дейността на клубовете в зоната е наситена с много мероприятия. Включиха се във всичи добротворства инициирани от тях, други клубове, АЛК и МАЛК.

През първото полугодие на настоящата лайънс година клубовете и техните ръководства бяха изключително активни.

Лайънс клуб Плевен с изключително прецизният и старателен президент Лилян Батолски се справиха с всички предизвикателства. Цитирам дословно отчета на Лилян Батолски към мен:

„Предизвикателствата пред мен, като Президент на клуба, през тази отчетна Лайънс година бяха няколко: Развитие на членският състав, продължаване на инициативите до момента, събиране на средства и закупуване на уред за скринингови очни прегледи и др. С гордост мога да заявя, че в клуба цари приятелска, топла и задружна атмосфера, дух на сътрудничество, взаимопомощ и инициативност. Всички приятели се включваха активно по различните проекти.

 

07'2014:

- ЛК Плевен възстанови разрушената ограда на Дом „Детелина“ за изоставени деца до 10 годишна възраст в гр. Плевен.

- 10.07.2014 г. - официално приемане на новите членове

08'2014:

- ЛК Плевен монтира стойки за велосипеди в ОУ с. Гиген Плевенско

09'2014:

- ЛК Плевен посети и участва в лятната Лиониада в к.к. Слънчев бряг, където спечелихме III място по плажен волейбол . Там се проведе и турнир на ЛК Плевен по плажен футбол.

10'2014:

- На 15.10.2014 г. ЛК Плевен, по случай Деня на белия бастун, направи мащабна  информационна кампания като раздаде 5000бр. брошури на възлови места в града.

- От 17.10.2014 г. ЛК Плевен стартира  поетапното извършване  на  безплатни  профилактични  прегледи  на  децата  от  4 клас  за  гръбначни  изкривявания  и  проверка на уши, нос и гърло в  основните  училища в гр. Плевен.. Амбициозната  програма е да бъдат обхванати всички училища с общ брой 819

 

11'2014:

На 13.11.2014 г. ЛК Плевен подпомогна финансово и осигури купите за шахматният турнир, организиран от Съюза на слепите в България. Участваха 6 отбора с общо 18 участници от Федерацията на спортните клубове на хората със зрителни увреждания.

На 14.11.2014г. по случай Международния ден за борба с диабета ЛК Плевен съвместно със студенти от Медицинския Университет в града, направи мащабна акция с безплатни тестове за нивото на кръвна захар. На две възлови точки в града – на центъра и в МОЛ „Панорама“ бяха тествани около 800 души. Раздадени бяха и много разяснителни брошури. Ще превърнем тази инициатива е ежегодна. ЛК Плевен вече притежава 6 бр. глюкомери, консумативи и контейнери за използвани игли и поставки, които ще използваме и занапред.

На 19.11.2014г. ЛК Плевен участва в открит урок  по програмите на Джуниър Ачийвмент за предприемаческо образование и поведение на подготвителната  група ( 6 год.)  в  ОДЗ-3 „Еделвайс“, в седмицата по предприемачество за България 17-21.11.2014 г.

19.11.2014 г. ЛК Плевен проведе скринингови прегледи за гръбначни изкривявания и УНГ, на учениците от 4-ти клас на ПГПЧЕ в гр. Плевен. Прегледани бяха 68 ученика.

22.11.14 г. ЛК Плевен направи дарение за школата по китара към Читалище „Лик“ в гр. Плевен и спонсорира конкурс “Живи звуци“ и концерт на изявени деца изпълнители.

22.11.14 г. ЛК Плевен проведе ежегодния си благотворителен бал. Мото на събитието беше идеята за събиране на средства за закупуване на скринингов апарат за очни прегледи.

25.11.2014 г. ЛК Плевен проведе скринингови прегледи за гръбначни изкривявания и УНГ, на учениците от 4-ти клас на НУ Хр. Ботев в гр. Плевен. Прегледани бяха 91 ученика.

28.11.2014 г. ЛК Плевен проведе скринингови прегледи за гръбначни изкривявания и УНГ, на учениците от 4-ти клас на СУ Иван Вазов в гр. Плевен. Прегледани бяха 130 ученика.

 

12'2014:

На 13-14.12.2014 г. се проведе национална кампанията „СПОДЕЛИ И ПОМОГНИ“ съвместно с магазини „Метро“. Благотворително се събраха продукти за подпомагане на 15 домове за изоставени деца. ЛК Плевен се присъедини към кампанията и заедно с Метро–Плевен събра продукти на стойност 900 лева. Тези продукти ЛК Плевен предаде на Комплекса за социални услуги за деца и семейства „Н.Й.Вапцаров“ в гр. Роман. Там живеят постоянно 58 деца на възраст от 4 до 18 години, а през деня има приемен център за 30 деца с увреждания от региона.

На 18.12.2014г. ЛК Плевен раздаде сертификатите за участие на децата от арт школа по „Етюдно рисуване“ – гр.Плевен участвали в конкурса „Плакат на мира“. Децата се зарадваха на вкусните торти „Неделя“, осигурени от ЛК Плевен.

На 22.12.2014г. ЛК Плевен организира и проведе концерт за младите хора на гр.Плевен, като се даде възможност на Плевенски рок групи за изява. Събрахасе и средства за бедтващи деца от с.Долни Дъбник.„


 Дамите от Лайънс клуб „Бъдин“-Видин с очарователната си президентка Лилия Кирилова се справят отлично, като помагат и даряват. Тяхните по мащабни добротворства:

- Дарили са средства за операция и закупуване на вътрешно очна леща на Иванка Ценова и Тихомир Шуманов

 

- Дарили част от средствата необходими за лечение на онкологично заболяване на г-жа Герасимова .

 

- Дарили средства за закупуване на 2 бр гимнастически дюшека и множество хигени материали за децата от Център за настаняване от семеен тип „Дъга”

 

- Дамският Лайънс Клуб "Бъдин" подари на АГО на МБАЛ "Света Петка Видин" инфузионна помпа, която служи за строгото дозиране на венозни инфузии, изключително необходими за недоносени бебета, които са в реанимация

 

-Дарили 50броя бодита за новородени в АГО на МБАЛ,,Света Петка Видин ''

 

- Дарили на спешно отделение на МБАЛ „Света Петка Видин” РМ 8

Многофункционален пациентски монитор. С които ще улесним бързото и точно диагностициране на пациенти нуждаещи се от спешна помощ.

 

Лайънс клуб Видин не изпратиха отчет.

 

Дамите от Лайънс клуб „Вида“ - Видин са изпратили своя отчет към Дистрикт-130.

Коментари (0)

Вашият коментар :