В град Панагюрище пукна топчето на Лайонизма

От 29 до 31 май се проведе 14-тия Национален Конвент на АЛК, Дистрикт 130 България в град Панагюрище. С присъствието на официалните гости от ФРГ, д-р Ханс-Петер Фишер сертифициран Гайдинг лайдер – Зона Източна Европа, координиращ Лайън за България – ЕЕР и Лайън проф. Д-р Клаус Летцгус Генерален секретар на Европа Форум 2015 Аугсбург, Германия и Председател на Почетния съвет на Мултидистрикт 111 Германия, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и Председателя на Общински съвет Панагюрище г-н Станимир Велчев , движението в България получи заслужена международна и национална егида и подкрепа.

Духът на Лайонизма завзе за кратко китния исторически град Панагюрище. Всеки участник в Националния Конвент бе щастлив, че е член на Лайънс клуб, защото девизът „Ние служим“ в полза на обществото бе като лек фон, над който стърчаха делата на всяко Лъвско сърце. Безбройните инициативи на Лайънс клубовете от страната укрепиха вярата на обикновените хора в доброто. Показахме, че успешната и навременна работа с деца в риск и лишени от родителска грижа, с деца-таланти, с деца-инвалиди, с възрастни с множество заболявания и недъзи може да донесе жизненоважна полза за нуждаещите се.

Дистрикт гуверньора Марин Филин направи обстоен и нагледен отчет за дейността на целия кабинет и клубовете от АЛК за периода 2014 -2015, през който той бе начело.

Тържествено бяха наградени заслужилите радетели на разразстването, утвърждаването и просперирането на Лайонизма в България и доброто му име извън страната, с почетния флаг и плакет на Гуверньора Марин Филин.

През трите дни на Конвента, представителите на Лайънс клубовете от страната участваха в дискусии, срещи и се забавляваха под мотото „Заедно можем повече“. Защото един член и един клуб е фактор, два са сила, а всички членове от клубовете на АЛК, Дистрикт 130, България взети заедно, са онзи мощен циклон в добрия смисъл на думата, който може да отвее отчаянието, страха, безхаберието и сивотата. И справедливо, навременно и компетентно да бъде в полза на обществото ни. За добър, смислен и щастлив живот, за всички нас, за децата и внуците ни.

Коментари (0)

Вашият коментар :