ЛК Стара Загора Августа в дискусия за дарителството

На 4 юни Регионален исторически музей, Стара Загора бе домакин на среща-разговор "Дарителството като инвестиция в местната общност и ролята на малкия и среден бизнес " , организирана от Български дарителски форум, Обществен дарителски фонд Ст.Загора и МЕТРО Кеш енд Кери с партньорството на Асоциация на Лайънс клубовете в България.
В присъствието на индивидуални дарители и представители на неправителствени организации и бизнеса в региона бе споделен опит, обсъдени възможности и пречки пред дарителството.

Целта на срещата бе да се обърне внимание върху предприемачи от Стара Загора и района, които правят добро за своите общности – даряват средства, продукти, ремонтират, подкрепят хора в риск, читалища, детски отбори и общински празници, но не винаги техните истории и инициативи стават популярни в публичното пространство.

Партньорите на събитието от МЕТРО България представиха своя проект „Звездите на МЕТРО“ , целящ  да отличи независими предприемачи за най-вдъхновяваща история, свързана с дарителство или благотворителност, както и да подкрепи финансово техен социален проект.

Дейността и инициативите на местните Лайънс клубове Стара Загора Августа и Тракия представи Димитър Янков, президент на ЛК Ст.Загора Августа 2014-2015.

 

Коментари (0)

Вашият коментар :