Съвместният проект на старозагорските Лайънси `Да спортуваме заедно на открито` напредва!

Нужна е още подкрепа

Съвместният проект на двата старозагорски ЛАЙЪНС клуба Тракия и Августа "Да спортуваме заедно на открито" за изграждане на спортна площадка на открито с две игрища – за плажен волейбол с пясъчна основа и комбинирано игрище с твърда настилка за баскетбол, бадминтон, джитбол и др. в Парк „Станционна градина“, в близост до Колодрума в Стара Загора, бе представен през декември 2014 г. в рамките на Благотворителното събитие „Коледна трапеза“ на Обединена Европа. Тогава с подкрепата на Обществен Дарителски фонд се проведе вторият Дарителски кръг „За Стара Загора“, по време на който проектът на ЛАЙЪНС-ите стартира успешно със собствени и привлечени средства от дарители, след което получи допълнително съфинансиране от ОДФ Стара Загора в размер на 27020 лв. Проектът е продължение на инициативата на двата ЛАЙЪНС клуба за масов спорт на открито, която започна с откритата в края на миналата година спортна площадка „Фитнес на открито“ в парк „Тракия“. ЛК Стара Загора Августа под мотото „Аз обичам Стара Загора“ проведе и няколко акции за залесяване и разкрасяване с нови пейки и кошове за отпадъци в парк „Подп. Калитин“.

В края на лятото започна изграждането на новата спортна площадка, която се очаква да бъде готова до края на ноември. Предвиденият терен в парк „Станционна градина“ е подходящо избран, като няма да бъде засегнато нито едно дърво в парка по време на строителните дейности.

Членовете на двата старозагорски Лайънс клуба Тракия и Августа предвиждат с допълнителни средства да доразвият проекта с изграждане на трибуна със седящи места, мека настилка за игрищата, осветление.

Ще сме благодарни за всяка допълнителна финансова подкрепа от фирми, граждани и организации, желаещи да дарят средства за завършване на проекта, от който ще се ползват всички граждани и гости на града.

Сметката за събиране на допълнителни средства е:

IBAN: BG65FINV91501004463444
Първа Инвестиционна Банка, Стара Загора
В полза на СНЦ Лайънс клуб Стара Загора – Августа

 

Благодарим предварително!
Ние служим заедно!

Коментари (0)

Вашият коментар :