ЛК Августа събра 6800 лв за кампанията `Оригами за надежда - дари звезди в детските очи`

7-ми рожден ден с кампания за профилактични прегледи на зрението при деца

Старозагорските лъвове от ЛК Стара Загора Августа отбелязаха 7-годишнината от чартирането на клуба с благотворителен бал в присъствието на над 90 свои приятели и дарители. Тържеството събра представители на Лайънс движението от цяла България с най-силно присъствие на ЛК Несебър, кръстник на Августа

ЛК Стара Загора Августа  реализира благотворителна дейност, свързана с приоритетните за Лайънс движението – профилактика на зрението и помощ за незрящи; запазване на околната среда, работа с деца и младежи, борба с глада и помощ за социално-слаби.

На тържеството клубът прие и нов член в редиците си - Маргарита Шоселова, художествен ръководител на детска музикално-танцова формация „Маргаритки“, като символите на Лайънс движението й връчи Пламен Чингаров, Дистрикт управител на АЛК Дистрикт 130 България.

Децата от формация „Маргаритки“ откриха празненството със завладяващите си изпълнения.

Благотворителната кауза „Оригами за надежда – Дари звезди в детските очи“ на ЛК Августа за профилактични прегледи и превенция на очни заболявания при деца от старозагорските училища и детски градини бе атрактивно представена, като част от домакините посрещаха гостите си в японски кимона. Сред предметите, предложени в интересната игра с наддаване за събиране на средства, бяха и уникалните хартиени фигури оригами – символ на надежда и мир, сгъвани от децата в детски център “Ехей“ заедно с японката Хидео Токуно и приятели на клуба. Интерес в наддаването предизвика трилитровата магнум бутилка вино с уникален етикет с японски надпис “Дари надежда“, предоставен от Александра Естейт, колбаси на Кен АД и Аякс, плато суши, домашно сладко от люти чушлета, бутилка 60-годишна тетевенска ракия, японски ветрила, календар на клуба от рекламна агенция Тева –ТМ, колекционерски модел на трактор McCormick и др., предоставени от членове на клуба и дарители.

Гости от Ротари клуб, Зонта, Инер Уил, Лайънс клуб Несебър, Стандард Профил и Абакус брокер поздравиха рождениците и връчиха дарения за каузата. Общата сума на събраните средства е 6800 лв, които ще бъдат използвани за профилактичен скрининг на зрението при деца от детските градини и начални класове на старозагорските училища. Дарителите на вечерта получиха сертификати заедно с хартиени оригами за надежда. Красива и вкусна торта за рождениците и техните гости предостави сладкарска къща “Фаворит“.

Част от храната, предвидена за бала, бе споделена с ползващите социалната кухня към храм “Свети Димитър“ със съдействието на отец Петър.

 

Коментари (0)

Вашият коментар :