Побратимяване с ЛK Солун Хераклеа и вечеря на тъмно в Солун

18-членна група от Лайънс клуб Стара Загора Августа посети на 9-10 април 2016 Солун по покана на Лайънс клуб Солун Хераклеа. След установени контакти в социалната мрежа Фейсбук и размяна на информация за дейностите си в продължение на няколко месеца двата клуба решиха да организират първа среща на живо.

Гръцките лъвове от ЛК Солун Хераклеа в сътрудничество със социалния блог „С различни очи“, поддържан от незрящия адвокат и председател на Младежката Национална Асоциация на незрящите в Гърция Вангелис Авгулас, организираха експериментално събитие „Вечеря на тъмно“ за събиране на средства за специализирано компютърно оборудване за Училището за слепи в Северна Гърция. 360 души се включиха в опита за събуждане на сетивата, различни от зрението, за да се провокира ангажираността на обществото да разбира и помага на различните. Българското участие беше на старозагорските лъвове от Августа заедно с ДУ Пламен Чингаров, ПДУ Петър Маламов и ПДУ Станислав Сираков и техните семейства.

На 10.04.2016 в тържествена обстановка в красивата сграда до Солунската кула Lesxi Thessalonikis, където се провеждат срещите на солунските лайънс клубове, се състоя официалната церемония за побратимяване на Лайънс клуб Стара Загора Августа и Лайънс клуб Солун Хераклеа. Двата клуба чрез президентите си Анелия Кънева и Панайотис Синодинос подписаха Харта за побратимяване и поеха ангажименти за бъдещи съвместни срещи и проекти за благотворителни дейности в полза на хората в неравностойно положение.

Поздравление към лъвовете от Стара Загора и Солун отправиха управителят на Дистрикт 117B Северна Гърция и Кипър г-н Константинос Критикос и паст-дистрикт управител 2013-2014 г-н Михалис Христофору, които изразиха задоволство от първото побратимяване между български и гръцки лайънс клуб и увериха, че ще насърчават приятелството и сътрудничеството между двата дистрикта.

Дистрикт управителят на Дистрикт 130 България, г-н Пламен Чингаров приветства присъстващите и насърчи активността и на двата клуба, отличени за реализиране на приоритетни дейности на Лайънс движението по повод предстоящото честване на 100-годишнината му. ПДУ г-н Петър Маламов поздрави побратимените клубове и използва случая да отправи покана към всички гръцки лайънс приятели да посетят България за предстоящия Европа Лайънс форум в София през октомври 2016. На срещата присъства и ПДУ г-н Станислав Сираков.

След размяната на подаръци и клубни флагчета между участниците срещата продължи с тържествен обяд и обещания за скорошна визита на гръцките приятели в Стара Загора.

Коментари (0)

Вашият коментар :