Спорт за здраве на открито – Лайънс подарява спортни игрища на Стара Загора

Лайънс наследство в чест на 100 години Лайънс движение

Съвместният проект на двата старозагорски ЛАЙЪНС клуба Августа и Тракия за изграждане на спортна площадка на открито с две игрища - за плажен волейбол с пясъчна основа и комбинирано игрище с твърда настилка за бадминтон, джитбол, волейбол и др. в Парк „Станционна градина“, в близост до Колодрума в Стара Загора бе завършен и официално открит на Димитровден в присъствието на гости, приятели и дарители. Лентата прерязаха г-жа Красимира Чахова, заместник кмет на Община Стара Загора, Даниела Димова, председател на УС на Обществен Дарителски Фонд и президентите на двата клуба. Димо Димитров от ЛК Тракия връчи ключът от съоръжението на г-жа Чахова с пожелание Общината да бъде добър стопанин. Документацията и документ за дарението връчи Николай Колев, президент на ЛК Августа.

Проектът е продължение на инициативата на двата ЛАЙЪНС клуба за масов спорт на открито, която започна с откритата в края на 2014 година спортна площадка „Фитнес на открито“ в парк „Тракия“. Предвиденият терен в парк „Станционна градина“ е предоставен от Община Стара Загора и подходящо избран, като нито едно дърво в парка не е засегнато по време на строителните дейности. ЛК Стара Загора Августа под мотото „Аз обичам Стара Загора“ в последните 3 години проведе и няколко акции за залесяване и разкрасяване с нови пейки и кошове за отпадъци в парк „Подп. Калитин“, а теренът около новите спортни игрища бе неколкократно почистван от членовете на двата Лайънс клуба.

С подкрепата на Обществен Дарителски фонд в рамките на Дарителски кръг „За Стара Загора“ и две поредни събития „Коледна трапеза“ през 2014 и 2015 г. съвместният проект на двата Лайънс клуба привлече от членовете си и от дарители финансови средства в размер на 37 670 лв.

Общо вложените средства в проекта досега са 38 719 лв., изпълнител на обекта е Болид ООД. Принос за завършването на спортната площадка на открито има и екипа на Теком ООД заедно с доброволците от двата Лайънс клуба. Игрището за плажен волейбол е на площ 273 кв.м., а другото с бетонна основа и мека настилка – 245 кв.м.

Веднага след откриването терена тестваха в приятелска среща по бадминтон Красимира Чахова и Христо Михалев, а Лайънс приятели поиграха волейбол.

Старозагорските Лайънси си поставят за цел да повишат качеството на живот чрез увеличаване на двигателната активност на своите съграждани и мотивирането им за спортуване на открито. Новите игрища ще предоставят на младите хора алтернативни и атрактивни зони и дейности, полезни за здравето и социалните контакти. Спортните игрища са подходящи за любителски състезания и турнири за деца и възрастни по плажен волейбол и други спортове, а изграждането им в Станционна градина подобрява като цяло средата в парка и спестява ресурси на Община Стара Загора при бъдеща реновация и облагородяване на парковото пространство. 

Коментари (0)

Вашият коментар :