КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ „ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА” В СРЕБЪРНА

РУМЪНСКИ МЛАДЕЖИ ПРИГОТВЯХА САНДВИЧИ, ПЯХА И ИГРАХА ПО ПОКАНА НА ЛК СИЛИСТРА

По покана на Лайънс клуб – Силистра, млади хора от Дом „Антонио” – гр. Констанца, Румъния, се включиха в кулинарния фестивал „Гозбите на Добруджа”, който се проведе на 15 октомври 2016 г., в с. Сребърна под патронажа на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.

Партньорството между благотворителните лайънс клубове в Силистра и Констанца продължава от години. Инициативите на двата клуба са насочени към деца и младежи в неравностойно положение, във взаимни гостувания и прояви.

Румънските деца приготвиха сандвичи с богата украса и се включиха в празничната програма на кулинарния фестивал с песни и танци. Те бяха топло посрещнати и аплодирани от гостите и участниците във фестивала, организиран от Община Силистра, кметство с. Сребърна и Народно читалище „Възраждане – 1940” – Сребърна.

В Природонаучния музей младежите от Констанца се запознаха с живота на езерото и неговите обитатели. За фестивалната си дейност получиха грамота от организаторите и поздравителен адрес от Лайънс клуб – Силистра с президент инж. Пламен Петров.

Коментари (0)

Вашият коментар :