ДЕЦА БЕЗ ГРАНИЦИ - НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО

МЕЖДУНАРОДЕН МЛАДЕЖКИ ЛАГЕР – МЕЗЕК 2017г.

За пореден път ЛК“Свилена“ се включват в Младежките обмени на Лайънс Интернешанъл и ще бъдат домакин на деца от и извън Европа.За първа година обаче се инициира идеята за Международен младежки лагер-"ДЕЦА БЕЗ ГРАНИЦИ- НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО“- Мезек 2017г. От 01.07.-14.07.2017 къща за гости "Тони" и ЛК Свилена ще се превърнат в своеобразен лагер и ще посрещнат деца от Италия и Турция . Давиде Морано, Алехандро Мачинли, Александра Наси от Италия и Кансел Сахин от Турция са вече тук и забавленията за тях започнаха от първия ден. Децата от гр. Свиленград ,които ще участват заедно с тях са 20 от двете учебни заведения в града СУ“Д-р П.Берон“ и ПГССИ“Хр.Ботев“ от VIII до ХI ти клас.
С реализацията на Проекта „Деца без граници - назад във времето“ще бъде подкрепена младежката инициатива и творчество за утвърждаване на национални ценности и добри европейски практики, културата и социалната подкрепа.
Всички участници в Младежкия лагер имат възможност да се срещнат със свои връстници от други държави. да говорят с тях на английски език, да разменят идеи, да беседват по различни теми, да спортуват заедно , да посетят древни места от „100-те национални обекта на България“.Предвидени са посещения в Историческия музей и туристическите обекти в околностите на града, срещи с кмета на Община Свиленград, младежки организации и три екскурзии до Пловдив, Кърджали и Ивйловград.
Лайънс клуб Свилена и тази година кандидатства и спечели проект към Община Свиленград в подкрепа на младежките дейности. Сумата от 1400лв ще подпомогне организацията на лагера и престоя на децата.

През 2017г. за гостуване в различни държави са одобрени 10 деца от Свиленград.Те ще представят Лайънс клуб Свилена и града ни в Грузия, Финландия, Швеция, Италия-2 деца, Германия,Дания- 2 деца,Кипър и Израел. Всички деца заминават изцяло на разноски на посрещащите ги лайънс клубове ,като заплащат само транспортните си разходи.
Отново усмихнахме 10 малки лъвчета , сбъднахме 10 мечти, посрещнахме петима нови приятели , включихме 20 деца в забавлението младежки лагер и всички ние ще живеем и се забавляваме 14 дни с тази прекрасна млада армия от знаещи , можещи и искащи деца!!!
НИЕ СЛУЖИМ!!!!!

Коментари (0)

Вашият коментар :