КАМБАНА ЗА ХРАМА

Две камбани за новостроящия се храм `Св. Дамаскин, Онуфрий и всех мучеников Габровских` в кв. Младост от инициативата на Лайънс клуб Габрово

На 17 март 2018г., се проведе благотворителна вечер на Лайънс клуб Габрово с кауза „Камбана за храма“. Събраните средства от вечерта ще бъдат предоставени на Църковното настоятелство на новостроящия се храм в кв. Младост, Габрово, който по проект ще има четири камбани.

Вечерта беше уважена от г-н Веселин Георгиев - Първи Вице Дистрикт управител на Дистрикт 130 България, от г-н Иван Байков - Втори Вице Дистрикт управител на Дистрикт 130 България, регионални и зонални председатели, представители на Лайънс клубовете от Панагюрище, Стара Загора, Русе, Варна Академика, Велико Търново, Добрич и Силистра.

На събитието присъстваха Таня Христова - кмет на община Габрово и арх. Николай Меразчиев - зам.кмет, както и много гости от Габрово.

Инициативата беше благословена от протойерей Руслан Личев, който дари икони и библия за благотворителния базар. Специално за събитието пристигна и отец Борис Манов – свещеник в с. Зимница, Ямболско, който също направи дарения и подкрепи идеята „Гласът на храма е камбаната“.

Освен чрез куверта, гостите проявиха щедрост и с участието си в благотворителния базар.

Лайънс клуб Габрово благодари на всички дарители и се надява, че инициативата „Камбана за храма“ ще бъде подкрепена и в друг формат събития, за да бъдат събрани средства и за останалите две камбани, за да вливат те заедно надежда в душите ни със своя мелодичен звън!

Коментари (0)

Вашият коментар :