ПЪРВО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ БУКВОПЛЕТ 2019

На 5-тата годишнина от старта на Кампанията БУКВОПЛЕТ, АЛК Дистрикт 130 България ще проведе финално национално състезание

16 Jan, 2019

На 12 май 2019 г. ще се проведе първото по рода си Национално състезaние по правоговор и правопис на български език - БУКВОПЛЕТ 2019. Кампанията се провежда по идея и авторство на ЛК Русе - Север, като през 2018 бе патентована от АЛК Дистрикт 130 - България.

Форматът БУКВОПЛЕТ извървя дълъг път. Вече с 5 годишна история, състезанието стартира като училищна надпревара по буквуване в ОУ Любен Каравелов - Русе. Последваха три години в които идеята се разви и всички училища в Русе се включиха в надпреварата, като всяка година завършваше с финално градско състезание.

През миналата 2018 г., три Лайънс клуба от България - Пловдив Евридика, Варна, и Панагюрище прегърнаха идеята и градовете учстници в надпреварата БУКВОПЛЕТ станаха четири.

През новата 2019 г. в периода януари - април градски състезание по БУКВОПЛЕТ ще бъдат проведени в повече от 10 български града от Лайънс клубовете по места. Като закономерен финал на кампанията, гр. Русе ще посрещне всички градски победители в голяма зала на Доходното здание, където малките буквоплетци ще определят националният победител в кампанята.

 

Коментари (0)

Вашият коментар :