ЛАЙЪНС КЛУБ ГАБРОВО НАВЪРШИ ДЕСЕТ ГОДИНИ

На 19 октомври в ресторанта на престижния бизнес-хотел „МАК“ се проведе благотворителна вечер по повод 10 годишнината от чартирането на Лайънс клуб Габрово. На юбилейната вечеря дойдоха приятелите на клуба от Габрово и от цялата страна.

Вечерта бе открита тържествено от Иван Байков – Дистрикт управител на Дистрикт 130 България, който връчи юбилеен плакет на Ивелина Елмазова - президент на Лайънс клуб Габрово. Бяха прочетени поздравителни адреси и от други Лайънс клубове от страната. Гостите се насладиха на изпълненията на популярни арии от опери и оперети от Гиргина Гиргинова – сопран и Владимир Попов – баритон, а в противовес на класиката младата габровка Ана Христова изпълни няколко поп-парчета.

Концепцията на вечерта беше изградена върху историята на десетте най-интересни благотворителни инициативи през изминалите 10 години и на десетте нови каузи за добри дела и инициативи от различни области на живота ни:

1. Фондация „Габрово - преди и сега“ чрез своя управител Христо Женилов, представи своята инициатива за разкрасяване на града ни чрез рисунки върху електрическите табла по улиците на града. Такива рисунки вече има около двадесет, но са необходими средства за закупуване на бои и други консумативи.

2. Закупуване на акордеон на талантливия 11 годишен акордеонист Божидар Кържин.
За постиженията на младия акордеонист говори неговият учител Димитър Колев, а самият Божидар изпълни виртуозно няколко пиеси.

3. Подкрепа на осиротелите близнаци-ученици от габровска гимназия, чиято майка е починала.

4. Закупуване на консумативи са организацията на сляпо-глухите в България.

5. Реставриране знамето на ножарския еснаф, което от 30 години се съхранява в Народно читалище „Зора – 1872 г.“ кв. Нова Махала. За знамето и за центъра на ножарския занаят в с.Нова Махала говори секретарят на читалището Боряна Христова.

6. Инициативата за засаждане на Лайънс гора беше представена от Ивелина Елмазова, като кауза, която всеки може да отдели един пролетен ден през 2020 г., за да участва с труд, а не със средства, засаждайки дръвчета.

7. За издаване на 46. брой на алманаха за литература, изкуство и култура „Зорница“ апелира председателят на Дружеството на писателите - Габрово, Росица Кънева.

8. Подкрепа за лечението на две габровски пенсионирани учителки.

9. Подпомагане на Дружеството на диабетиците със закупуване на консумативи апелира неговият председател Дочо Дочев.

10. За подкрепа на организацията на Третия мемориален хандбален турнир „Георги Добрев“ пледира Милена Иванова - треньор.

Организаторите бяха подготвили 10 кутии за десетте добри дела, като всеки присъстващ можеше да избере да подпомогне едно или няколко от добрите дела.

Събраната сума от 4000 лева е стартът на благотворителната кампания, която ще приключи на 8 декември, защото в училището на живота всички се учим да бъдем не само добри към себе си, но и към другите. Най-много средства събра каузата за закупуване на акордеон за единадесетгодишния акордеонист Божидар. На 12 декември Лайънс клуб Габрово на пресконференция публично ще отчете събраните средства за всяка една от каузите.


Споделяме банковата сметка за набиране на средства:

Лайънс клуб Габрово

IBAN:    BG97UBBS88881000832526

BIC:        UBBSBGSF

Банка ОББ
Молим дарителите да вписват името на каузата, която подкрепят.

Коментари (0)

Вашият коментар :