ЛАЙЪНС ДАРЯВА ЗА МЕДИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

В условията на безпрецедентна световна пандемия, членоветена Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“, не прекратиха своята служба в полза на обществото.

В началото на месец май 2020 год.,Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, грант в размер на 10 хиляди долара за средства за индивидуална защита за героите на Република България - медиците от първа линия, борещи се с COVID-19. Благодарение щедростта на дарителите в световен мащаб LCIF е разпределила за борба с пандемията 199 грантана обща стойност US$3 533 655.

С дарената сума бяха закупени и даряваме в 22 града в България 200 броя изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маскии ръкавици.

Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от фирма МАК АД, Габрово.

Облекла с това качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.

Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващитермична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени от фирма Нико Технологии ООД, Габрово.

Защитните комплекти се даряват в 22 града на 20 май 2020 г. на екипите на Центровете за спешна медицинска помощ чрез Лайънс клубовете в съответните градове.

Асоциацията на Лайънс клубовете„Дистрикт 130-България“ е силно ангажирана с живота и процесите на развитие на българското общество.

С това дарение изразяваме нашата подкрепа и съпричастност къмработатат на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца и грижовни длани, застанали да бранят здравето и живота ни, на горещата COVID-19 барикада.

Ние от Лайънс България сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега

"Ние служим за България!"

Коментари (1)

  •   
    Лиляна Христова

    Дълбок поклон Лайънс движение! Вие сте винаги там,където има нужда от вас! С уважение!

Вашият коментар :