Дистрикт 130 ще участва в Пилотната програма GMA на LCI

16 Дистрикта от Европа са избрани да стартират през 2021-2022 Global Membership Approach

Дистрикт 130 България заедно с Условен Регион България са избрани за участие в Пилотната програма на Lions Clubs International Global Membership Approach  – Глобален Подход за Членство, през 2021-2022 Лайънс година. 
Новината оповести с писмо Паст Международен Директор Робърт Ретби, Лидер на Конституционна Зона Европа.

Програмата е продължение на Инициативата за членството, стартирала преди година в Северна Америка, която има за цел да мобилизира усилията на Lions за създаване на нови клубове, обновяване на клубовете с нови членове и ре-мотивиране на членовете с нови дейности. След успеха в САЩ и Канада сега GMA стартира в останалите територии по света, първо в избрани пилотни дистрикти и след това ще се внедри във всички останали.

Global Membership Approach комбинира стратегически процес и набор ресурси. Предлагат се 4 стъпки- информиране и създаване на екип; провеждане на SWOT анализ и задаване на цели въз основа на него; преглед на наличните ресурси и създаване на план за действие; изпълнение с ангажиране на Дистрикта, проследяване и отчет на резултатите.

В онлайн заседание на Кабинета на 23 януари управителят на Дистрикт 130 Анелия Кънева запозна членовете със същността на инициативата Глобален Подход за Членство, а на 17 и 24 февруари бяха проведени две обучителни сесии с Лайънс лидери от 16-те пилотни дистрикти от Европа, в които участваха ДУ Анелия Кънева, 2-ри Вице ДУ Дорина Дечева, Координатор по Членство ПДУ Недялко Младенов, Председателя на Регион България Пламен Петров, Председателя на Регион Юг Вили Тодорова и Емилия Петкова от ЛК Русе-Север.

Предстои представяне на инициативата пред Лайънс лидери и членове на Д130 и Регион България и създаване на екип за работа по изпълнението. ПМД Миклош Хорват, лидер на регион 4C Централна и Югоизточна Европа, ще бъде координатора и връзката между ръководния комитет на нашия пилотен Дистрикт (заедно с Регион България) и GAT - Екипа за Действие на Европа. 

 

 


 

Коментари (0)

Вашият коментар :