Виктор от Русе с награда от LCI за “Peace Poster” 2020-21!

Виктор Николаев Петров, ученик в VI клас на ОУ „Тома Кърджиев“ и възпитаник на школата по рисуване към Общински Детски Център за култура и изкуство в Русе е един от 23-мата млади художници, избрани измежду над 600 000 участника от цял свят, който получи награда 500$ и признание за заслуги за участието си в 33-ия Международен Lions Конкурс Плакат на Мира“.

Lions Clubs International организира и спонсорира ежегодната програма, с която дава възможност на ученици на възраст 11 до 13 години да изразят представите си за мира.

През декември 2020 завърши Националният кръг на конкурса, спонсориран от АЛК Д130 в България, която връчи Голямата награда на Виктор – 300 лв. и неговият плакат бе изпратен за участие на международно ниво, където се съревновава с творбите на 110 финалисти. 23-те наградени деца са от Бразилия, България, Китай, Хонг Конг, Индия, Индонезия, Италия, Малайзия, Тайван, Филипини, САЩ. Плакатът му е избран заради своята оригиналност, художествени достойнства и отлично изразяване на темата на конкурса за 2020-21 година „Постигане на Мир чрез Дейности“.
 

Конкурсът се организира от АЛК Дистрикт 130 България на национално ниво с финалистите от клубните съревнования от 10 години и сме горди, че българско дете достигна до международно признание благодарение на Lions!

Благодарности на ЛК Русе Сексагинта-Приста, които спонсорираха конкурса на клубно ниво, както и на клубовете от Панагюрище, Свиленград, Габрово, Бургас, Търговище и Ст.Загора, които също проведоха конкурса в региона си. 
 

Желаем много бъдещи успехи на Виктор и благодарим, че слави България с таланта си!

 

 

Коментари (0)

Вашият коментар :