Помощ за пострадалите от наводненията карловски села

Днес осигурената от Асоциацията на Лайънс клубовете в България малка техника – багери, челни товарачи и малки двуосни самосвали потеглиха и ще работят в Каравелово, едно от най-пострадалите от наводнението села. Веднага след бедствието Асоциацията на Лайънс клубовете в България поиска и получи от Фондацията на Международната Лайънс организация LCIF грант на стойност 20 000 USD, с който да се помогне за възстановителните работи по отстраняване на наносите и отпадъците от наводнението. След координация с Кризисния щаб на Община Карлово се оказа, че има най-голяма нужда точно от този вид техника, за да може да се почистят дворове, където тази дейност е извършвана ръчно и е изключително трудоемка. На места наносите са до метър и половина. Надяваме се да сме от помощ на бедстващото население и да допринесем за изчистването на селото и връщането на жителите му към нормално ежедневие.

Фондацията на Lions International LCIF предоставя всички средства, постъпили от дарения за грантове:

• за спешни случаи – помощ при природни бедствия – земетресения, наводнения и др,

• за подкрепа на страдащи и бежанци от войни и конфликти,

• пряко в дейностите на клубовете от организацията - за борба с глада, диабета, тумори в детска възраст, за опазване на зрението, опазване на околната среда.

Грантът за възстановяване от бедствия, който ще оползотворим в карловските села, е поредният грант, който Асоциацията на Лайънс клубовете в България получава от LCIF.  До момента сме получили финансови средства неколкократно и с тях сме оказали помощ в борбата с Ковид 19, подкрепа на бежанци от военния конфликт в Украйна с храни, медикаменти и предмети от първа необходимост.

Освен със средства ние служим и с доброволчество.

Всеки, който иска да се включи и да помага с нас е добре дошъл! Утре – 22.09.2022 - 10.30 часа  и в събота – 24.09.2022 - 10.30 часа се събираме пред кметството на с. Каравелово, за да помогнем в допълнителното разчистване заедно с малката техника в дворовете на пострадалите домове.

Ние служим!

Коментари (0)

Вашият коментар :