Международен Lions Конкурс „Плакат на Мира“ 2024-2025

Темата за 2024-2025 година е: „Мир без граници ” (Peace Without Limits )

Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130-България обявява старта на Международния Лайънс детски конкурс „Плакат на Мира2024-2025 в България и набирането на предложения - тематични рисунки на деца от 11 до 13 години до 15 ноември 202.

Lions Clubs International организира за 37-та поредна година превърналия се в традиция международен конкурс за детски рисунки „Плакат на Мира”. Годишно в него участват около 600 000 деца на възраст 11, 12 и 13 години от над 80 страни, вкл. и от България. Лайънс клубовете спонсорират и организират конкурса в своите населени места – училища, школи и др. и излъчват финалисти за националния кръг, чиито творби изпращат до АЛК Д130-България.

Темата за 2024-2025 година е: „Мир без граници (Peace Without Limits ). Децата знаят колко силно може да бъде състраданието. Те често са в състояние да изразят това чувство по-открито от възрастните.  За ???? бъде мирът повече от възможност , трябва да го превърнем в приоритет. Тазе година молим нашите млади ученици да създадат плакат , който говори за безкрайния потенциал на нашият свят .Да живеем в доброта , след като се ангажираме да следваме идеята за мир без ограничения.
Децата със зрителни затруднения могат да представят Есе за мира на същата тема, в същия срок.


КОНКУРСНИ ПРАВИЛА И РЕГЛАМЕНТ:

Право на участие имат деца, които са на 11, 12 или 13-годишна възраст към 15.11.2024 г. Творбите трябва да отговарят на обявената тема за 2024-2025 г. „Мир без граници(Peace Without Limits).
Авторът надписва творбата си на гърба със следната точна информация:

  • Три имена на участника, навършени години и дата на раждане

  • Постоянен адрес и в кое училище и клас учи участника

  • Три имена на родител/настойник и телефон за връзка с участника и/или родителя

  • Имейл за връзка с участника и/или родителя

Всеки участник може да участва в конкурса само с една творба и тя трябва да бъде лична. Не се допускат колективни произведения! Творбите трябва да са оригинали. Не се приемат копия.

Всяка творба трябва да бъде с размер не по-малък от 33х50,8 см и не по-голям от 50х60 см. Не ламинирайте и не поставяйте произведението си в рамка!

До конкурса не се допускат триизмерни творби, колажи, апликации или инсталации. Не е позволено надписването или номерирането на творбите от лицевата им страна. Подписи или инициали се допускат само на гърба на творбата. Рисунките трябва да се направени върху хартия или друг гъвкав материал, така че да могат да се изпратят в плик или да бъдат навити за доставка в пощенски тубус. Не сгъвайте творбите! Творби, направени с тебешир, графит или пастел трябва да бъдат запечатани с фиксиращ спрей. По този начин ще бъде предотвратено размазването на рисунъка при транспортирането му (като руло) до централата на Lions Clubs International в САЩ. Не ламинирайте творбите!

За децата със зрителни увреждания, които участват с „Есе на мира‟, изискванията са eсето по посочената тема „Peace Without Limits“, да бъде не по-дълго от 500 думи, да е написано на английски език, с черен химикал от двете страни на листа, както и да не е било публикувано досега.

КРИТЕРИИ: Oригиналност, художествени достойнства и изразяване на темата. Плакатите преминават през няколко нива: местно/градско, национално и международно. На международното ниво съдии от средите на изкуството, активисти за мир, младежки организации, образование и медии избират един носител на голямата награда и 23 поощрителни награди.

НАГРАДИ: Дистрикт Управителят на АЛК Дистрикт 130 – България ще връчи следните награди на победителите от националния конкурс:

Голяма награда – 500 лв., I награда – 400 лв., II награда – 350 лв., III награда – 300 лв. Плакатите на националните финалисти ще бъдат популяризирани на националните Лайънс инициативи. Отличената с Голяма награда творба ще представлява страната в международното състезание.

Победителят в международния конкурс ще пътува и участва в церемония по награждаване, на която ще получи гравиран плакет и парична награда $5000, и право на двама придружители (единият законен представител –родител/настойник на победителя) и президента на спонсориращия Лайнс клуб или член на клуба определен от президента на клуба . Тук са победителите от предишните години.

Останалите 23-ма победители от международното състезание ще получат парични награди в размер на 500 $ и сертификат. Творбите на финалистите ще бъдат изложени на обществени места през цялата година. Тук са творбите на всички финалисти от 2023-2024.

Коментари (0)

Вашият коментар :