Лайънс клуб Стара Загора дари инструменти за 5 хил. лв. на музикално училище

Членовете на Лайънс клуб Стара Загора дариха на Средно музикално училище „Христина Морфова“ музикални инструменти на стойност 5000 лв. Парите бяха събрани на благотворителната вечер за чартирането на клуба през юни месец тази година. Дарението ще се използва за обучението на децата и най-нужните за учебния процес инструменти са посочени от педагозите на училището.

„Много съм щастлива и от все сърце благодаря на Лайънс клуб „Стара Загора“ за направената добрина“- заяви при приемането на дарението директорът на музикалното училището Розета Величкова. “Дано повече организации в България, като вашия клуб, подкрепят талантливите деца и им създават условия да се развиват. От близо 10 години децата не се обучават на нови инструменти и на учебното заведение не е правено дарение“- добави още тя и покани членовете на клуба на Коледния концерт на учениците.

„Всичко, което правим е с добри намерения и заради децата. Ще се радваме на техните успехи“ - заяви президентът на Лайънс клуб Стара Загора Красен Банчев.

От 11 октомври учениците ще могат да репетират на нови флейти, обой, саксофон, кларинет, цигулки, виолончела и др.

В училището се обучават 353 деца в специалностите „Музикант- инструменталист“, „Актьорско майсторство“, „Музикант – вокалист“, „Балет“ и „Български народни танци“.

Коментари (0)

Вашият коментар :