Международната инициатива „Да рисуваме ЗАЕДНО”

Анета Попова18:51, 06.06.2017г. | Прочетена : 731

200 деца се включиха в международната инициатива „Да рисуваме ЗАЕДНО”, която се проведе на Гребната база в Пловдив. Събитието се организира от 10 години, тръгвайки от Сиатъл. Идеята е деца в различни краища на света да създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Създадените творби могат да „пътуват” по градовете или пък виртуално чрез социалните мрежи в Интернет. Доброволците от Лайънс клуб Пловдив –Филипополис ,  Лео клуб Пловдив и Сдружение „Писалка и перо“,  заедно с Младежки  център Пловдив и Община Пловдив, посрещнаха с усмивка малките художници и техните родители . 

Създател и координатор на събитието за цяла България е началният учител Мария Петрова.

„Това е ден, в който можеш да покажеш на другите, че вярваш в уменията си да създаваш красота, да споделяш и да се чувстваш свободен, а това дава надежда за по-добро бъдеще. Общината ни подкрепи с материали, а за организацията разчитаме на доброволците лъвове”, каза Мария Петрова.

У нас инициативата се провежда за осма поредна година. Започва с пет града, а днес вече са 20.  Миналата година децата твориха на тема „Опазване на горите”, а сега темата е „Приказки”, тъй като 2017 година е обявена за година на детската книга. За всеки участник бяха предвидени награди и лакомства.

Рисунките на децата ще бъдат видени в 20 български градове, ще бъдат качени и във виртуалната галерия на събитието.

Коментари


facebook twitter rss rss  

Предстоящи събития
Петък, 23 Ноември 2018, 19:30
ЛК Варна - Академика
Благотворителен бал на ЛК Варна Академика
Събота, 24 Ноември 2018, 19:00
ЛК Русе - Сексагинта Приста
Зимна приказка - благотворителен бал в Русе
Петък, 15 Март 2019
ЛК Стара Загора - Августа
Пролетен благотворителен бал на ЛК СТ. Загора Августа