АКЦИЯ : Пази ме - Аз съм твоето бъдеще!

   

Трета поредна година Дамски Лайънс Клуб "Свилена" Свиленград провежда акцията "Пази ме -Аз съм твоето бъдеще!", която се определи като традиционна и много полезна инициатива.

Всяка година в първите седмици от започването на учебната година, дамите организират мероприятие за безопасното движение на децата.

Как да се придвижват, как да пресичат, как да се пазят от останалите участници в движението, как да играят и забавляват безопасно на улицата.

Тази година четвъртокласниците от СУ Д-р .П.Берон взеха участие в открития урок на Лайънс клуб.

Нашите приятелки Зина Гочева и Саша Курдова-класен ръководител на част от децата бяха подготвили забавна викторина с игри в която малките ученици отговаряха на въпроси за безопасността на движението, как е правилно, какво трябва да знаят за пешеходните пътеки и светофара, къде да играят, къде са се движат и всичко , което малчуганите улисани в своите детски игри понякога пропускат.

Жури на своеобразното състезание бяха четирима младежи от първия випуск на "Детска полицейска академия "-сега настоящи студенти в Академията на МВР в Симеоново. Въпреки безпристрастното оценяване и трите отбора завършиха с равен брой точки ,които бяха под формата на бонбони.

Всички деца получиха образователни материали на тема. " Пази ме -аз съм твоето бъдеще!", а лично президента на Дамски Лайънс клуб Свилена Свиленград Венелина Радева, която е и зам. директор в училището подари на децата от името на клуба светлоотразителни мечета. Те могат да бъдат поставени на раници или якета и децата да бъдат разпознати от участниците в движението в тъмната част на денонощието.

Успешна и безопасна учебна година, мили деца!

Коментари (0)

Вашият коментар :